Elle
Consultatiebureau
Kraamtijd EURL2995web

Overdracht van zorg
Aan het einde van de kraamweek draagt de verloskundige de medische zorg van je kindje over aan de huisarts. Ook de overdracht met het consultatiebureau, oftewel het Centrum voor Jeugd- en Gezin (CJG), vindt dan plaats. Vanaf dat moment is het CJG je eerste aanspreekpunt als het gaat om de ontwikkeling en opvoeding van je kind. Meestal komt de wijkverpleegkundige voor die tijd al een keertje op huisbezoek om kennis te maken en geeft je informatie over het consultatiebureau. Je krijgt een groeiboekje, dat je meeneemt bij ieder bezoek aan het consultatiebureau. Je hoeft hier niets voor te doen. Als je kind geboren is en er is aangifte van geboorte gedaan bij de gemeente, dan neemt het consultatiebureau automatisch contact met je op. Een medewerker van het consultatiebureau zal rond de 2e of 3e week na de bevalling de eerste keer, op afspraak, bij je thuis langskomen.

Gehoorscreening
In deze periode zal ook het gehoor van je baby worden getest door middel van een gehoorscreening. Je ontvangt hiervoor in de kraamweek al een uitnodiging per post. De gehoorscreening vindt plaats op het consultatiebureau.

Bij het consultatiebureau kun je ook terecht vragen over bijvoorbeeld borst- en flesvoeding, of om tussentijds je baby te wegen.

Lees
meer
over
Voorlichting
Kraamzorg
Extra Care Bottom
Kraamperiode
Elle Shop Top
Kraambedklachten
ELLE Cursus borstvoeding img education 2
Borstvoeding
Elle flesvoeding
Flesvoeding
ELLE anticonceptie
Anticonceptie
Elle hielprik
Hielprik
9 U5 A8157web
Gehoortest
Kraamtijd EURL2858web
Nacontrole
SOPH8545web
Na de bevalling
Elle veilig slapen
Veilig slapen
Prenatale screening photo 14476030
Benodigdheden voor de baby
ELLE Cursus postpartum EURL8397web
Geboorteaangifte
Inge
Wil je meer weten over het consultatiebureau?