Elle
Geboortecentrum
Kraamtijd 6392896

Het geboortecentrum is een alternatief voor een poliklinische bevalling. Er is in dat geval geen medische reden om in het ziekenhuis te bevallen. Wij begeleiden je daar tijdens de bevalling. Wel is er een ziekenhuis dichtbij. Je bevalt in een geboortecentrum in een huiselijke omgeving. Geboortecentra kunnen verschillen in hun aanbod voor hulpmiddelen voor pijnverlichting, bijvoorbeeld een groot bevalbad of massage of lachgas.

Kenmerken geboortecentrum:

  • De sfeer is zoveel mogelijk huiselijk, maar lijkt misschien het meest op een hotel.
  • In een geboortecentrum kun je je eigen wensen kenbaar maken, bijvoorbeeld voor muziek. Vraag aan je verloskundige wat de mogelijkheden zijn of neem vooraf een kijkje in het geboortecentrum.
  • Afhankelijk van het geboortecentrum is er een groter aanbod aan mogelijkheden voor pijnverlichting zoals een groot bad of lachgas.
  • Afhankelijk van het geboortecentrum, kun je soms langer blijven na de bevalling en krijg je kraamzorg in het geboortecentrum.

Er zitten kosten aan die niet door alle zorgverzekeraars worden vergoed. Check dit bij je verzekeraar. Indien er hulp van de gynaecoloog noodzakelijk is, word je alsnog naar het ziekenhuis gebracht.

Lees
meer
over
Extra Care Top
Bevallen
Elle badbevalling
Badbevalling
Elle pijnstilling
Pijnstilling
Echo 9 U5 A4326
Waar bevallen?
Zorgpakket SOPH8776
Thuis bevallen
ELLE home SOPH9039
Poliklinisch bevallen
ELLE Cursus bevallen 9 U5 A4432web
Ziekenhuis bevalling
Bag
Benodigheden bevalling
Liane
Wil je meer weten over bevallen in een geboortecentrum?