Extra care

Extra Services

Bij ELLE Midwives geloven wij in het totaalplaatje. Als het aan ons ligt blijft het niet alleen bij onze verloskundige zorg. Wij weten dat vrouwen in de zwangerschap vaak op zoek gaan naar meerdere zorgprofessionals voor extra ondersteuning. Dit kan gaan om medische zorg maar natuurlijk ook om verdieping in mind & soul. Bij ons hoeft je zelf niet op zoek te gaan of te twijfelen of de zorg die je uit hebt gekozen goed en veilig is.

Wij hebben een team om ons heen verzameld waarvan we weten dat het de absolute besten zijn. Wanneer je een zorgpakket hebt afgenomen kun je de vouchers besteden aan de diensten van ons superteam. Uiteraard staat ons team net zo goed voor je klaar wanneer je geen zorgpakket hebt.

Img services

Extra Careprofessionals

Acupunctuur

Acupunctuur heeft een helende en een krachtig ondersteunende werking, juist ook tijdens de zwangerschap. Onze acupuncturiste is gespecialiseerd in het behandelen van klachten tijdens én na de zwangerschap. Ze helpt je bij o.a. misselijkheid, extreme vermoeidheid en spanning en/of stress. Ook kan je behandeld worden bij een stuitligging of wanneer je overtijd gaat. Prikken van naalden eng? Je voelt hier vrijwel niets van!

Osteopathie

Osteopathie is een manuele geneeswijze wat betekent dat jouw lichaam onderzocht en behandeld wordt door te werken met de handen. Onze osteopate kan zowel jouw klachten als die van je baby behandelen. Denk bij jezelf aan pijn in de onderrug, stuitje, bekken of onderbuikpijn. Met je baby kan je terecht voor klachten van o.a. overmatig huilen, reflux of een voorkeurshouding. Door te kijken naar het gehele lichaam (botten, spieren, organen) wordt de oorzaak van de klacht opgezocht en tot in de kern behandelt.

Bekken fysiotherapie

Veel vrouwen ervaren tijdens de zwangerschap en na de bevalling bekken(bodem)klachten. Niet zo gek want de balans die jouw lichaam al jaren steady heeft wordt letterlijk ineens uit het lood getrokken. We kunnen het niet mooier maken: naarmate je zwangerschap vordert worden de klachten vaak niet milder. Wij adviseren dan ook bij beginnende bekken(bodem)klachten laagdrempelig een consult bij onze bekkenspecialist. Denk hierbij aan lage rugpijn, pijn aan je stuitje, liezen of rondom schaambeen, maar ook incontinentieklachten. Zij kijkt naar jouw postuur, houding en bekken en maakt een persoonlijk plan voor de zwangerschap en/of periode na de bevalling. Een investering in jezelf!

Geboortecoaching

Soms heb je in je zwangerschap net wat meer ondersteuning nodig door de plotselinge veranderingen in je leven. Bijvoorbeeld wanneer je meer dan gezonde spanning/angst hebt voor de bevalling. Ook na een traumatische bevalling of verlies kan onze geboortecoach je ontzettend goed helpen. Iedere vrouw is uniek en heeft haar eigen verhaal die door onze geboortecoach echt gehoord wordt. Samen kijken jullie waar jouw zeer zit en maken jullie een plan.

Zwangerschaps
massage

Tijdens de zwangerschap verandert je lichaam en state of mind. Onbewust zit er vaak spanning in je lijf. Wanneer je kiest voor een zwangerschapsmassage stap je uit de drukte van de dag. Er is aandacht voor pijnpunten in rug en bekken. Je hoeft even helemaal niets, behalve te ontspannen. Je hebt de keuze uit een massage in zijligging of in buikligging, hiervoor gebruiken we speciale kussens. On top of it wordt je huid verwend met de mooie producten van Kenkô.

Zwangerschaps
yoga

Onze Rotterdamse master-yogi heeft zich gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met (rustige) beweging, zwangerschap en baby. Beweging is vooral in je zwangerschap an essential. Ook wanneer je nooit eerder een yoga-stap hebt gedaan kun je je hiervoor aanmelden. Tijdens de milde oefeningen sta je stil bij je zwangerschap en baby en krijg je praktische informatie over de zwangerschap, bevalling en periode erna. Niks zweverig: down to earth op Rotterdamse bodem. Je kan je aanmelden vanaf 14 weken zwangerschapsduur, het advies is om minimaal 3 maanden lessen te volgen zodat je alle modules hebt gehad.

Zwangerschaps
yoga online

Wanneer je geen zin hebt om wekelijks met je yoga-mat de deur uit te moeten maar wél zwangerschapsyoga zou willen doen is een online cursus op jouw lijf geschreven. Je kiest je eigen moment, als je een off-day hebt hoe je geen les af te zeggen. Je wordt meegenomen in verschillende modules en je krijgt praktische informatie over de zwangerschap, bevalling en de kraamperiode. Er zijn verschillende modules inclusief partnersessies, werkboeken én je krijgt een maandelijkse coach-call.

Zwanger & voeding

Adviezen over gezonde voeding tijdens de zwangerschap zijn overal te vinden, maar wat past bij jou? Je kunt bij ons terecht voor bijvoorbeeld begeleiding van een gezond, zwangerschapsmisseljkheid, zwangerschapsdiabetes, obstipatie, maar ook candida, vitamine-tekorten en een vegetarisch of veganistisch eetpatroon. Ook na de zwangerschap kan onze diëtiste je helpen met een optimaal herstel en gezond gewicht.

Zwanger & sport

We kunnen niet benadrukken hoe goed beweging tijdens de zwangerschap is voor body, mind en baby. Ook wanneer je voor de zwangerschap niet persé actief was is nu juist een goed moment te starten. Het is belangrijk dat de fysieke activiteit/sport aansluit op de zwangerschap en rekening houdt met de veranderingen in je lichaam. Bij ELLE zijn wij fan een uniek concept: een sportschool voor women only met workouts in een aangename warmtecabine die precies op de zwangerschap is aangepast. Je krijgt een totaalpakket: persoonlijke begeleiding, groepslessen en voedingsadvies. Ook kan je na de bevalling terecht om weer fit te worden maar ook met bekkenklachten of een diastase. Uniek: je baby mag mee!

Cursus postpartum

Bij ELLE vinden we niet alleen aandacht voor de zwangerschap en bevalling belangrijk, ook de periode ná de bevalling (het postpartum) verdient 100% jouw aandacht. De geboorte van je kindje is het begin van een nieuw leven. Er wordt niet alleen een baby, maar evengoed een moeder (en vader!) geboren. Wat gebeurt er na de bevalling met je lichaam? Wat heb jij nodig? Wat zijn valkuilen? We geven je tips voor o.a. optimaal herstel, voeding, hechting met je baby en het opbouwen van een nieuwe routine. Zoals we tijdens je zwangerschap ook een geboorteplan opstellen gaan we tijdens deze cursus een postpartum-plan maken. Met deze online postpartum-cursus willen we jullie de best mogelijke start bieden.

Partner-/
vadersessie

Als verloskundigen ontkomen we er niet aan dat het overgrote deel van onze aandacht uitgaat naar de mom (to be) en baby. Niet fair natuurlijk, want een baby is voor de andere aanstaande ouder een even grote gebeurtenis! Tijdens deze cursus geeft dan ook een Rotterdamse vader praktische informatie over de zwangerschap en kraamtijd en zet aan tot nadenken: waar heb jij als aanstaande ouder behoefte aan? Wat kan jij doen tijdens de bevalling? Na deze cursus geven we aanvullend een prachtig informatief boek mee, speciaal geschreven voor de vader/partner met praktische inzichten en tips vanuit het perspectief van de partner.

Lactatiekundige

Iedere ELLE-zwangere krijgt van ons algemene voorlichting over fles- en borstvoeding. Wanneer je tijdens je zwangerschap hier dieper op in wilt gaan moet je bij onze lactatiekundige zijn. Zij vertelt je tijdens een consult over de do’s en don’ts en geeft je praktische handvatten zodat je goed voorbereid bent. Ook na je bevalling kan je bij haar terecht wanneer het de borstvoeding niet soepel loopt.

Draagconsult

Wat is mooier dan je vrij te kunnen bewegen met jouw baby dicht tegen je aan? Je baby voelt zich geborgen door jouw warmte, geur en hartslag en jij bent back in business. Er zijn veel verschillende manieren om je kindje te dragen, wat past het beste bij jou? Hoe draag je je kindje veilig en is het ook nog ok voor je rug? Tijdens een afspraak met onze draagdoekconsulente kan je verschillende doeken en dragers proberen (van geweven doek tot Artipoppe) en ben jij hierna carrier-proof.

Zwangerschaps
fotografie

Onze professionele fotografe en filmmaker legt jouw zwangerschap puur en no nonsense vast. Met of zonder partner en/of kindjes erbij, wat jij fijn vindt. Voor authentieke foto’s is het belangrijk dat jij in een omgeving bent waarin je je relaxed voelt, zoals bij je thuis. Uiteraard is iedere locatie bespreekbaar en wordt jij op je mooist geportretteerd.

Babymassage en baby-yoga

In de eerste weken na je bevalling kan een uitstapje met je newborn een pittige onderneming zijn, laat staan met aandacht een cursus te volgen. Onze yoga-deskundige biedt met deze online cursus de mogelijkheid om maximaal te bonden met jullie baby vanuit het comfort van je eigen huis. Je leert hoe je baby beweegt en communiceert. Jullie onderzoeken samen wat hij/zij fijn vindt. Door hier tijd voor te nemen stap je uit de drukte van voeden, slaapjes en verzorgen: 100% quality time. Naast massagetechnieken krijg je ook oefeningen voor baby-yoga. Je baby is hierna heerlijk ontspannen en het bevordert de spijsvertering waardoor buikkrampjes en huilen minder worden. Happy baby, happy parents.

Dit is een online cursus.

Babyspa

Vanaf 2 weken na de geboorte kan je baby een treatment krijgen bij Puur Babyspa. Met hydrotherapie (floaten) is hij/zij helemaal vrij van zwaartekracht waardoor de mentale en fysieke ontwikkeling wordt geprikkeld. En vooral belangrijk: je kindje kan heerlijk trappelen en ontspannen in het warme water. Aansluitend kan je kindje een Shantala massage krijgen voor ultieme baby-ontspanning.

Postpartumbehandelingen

In je kraamweek kan onze postpartum-doula je komen verwennen; ze komt bij je thuis om voor jou te zorgen. Je kan kiezen uit verschillende behandelingen: zoals een postpartum-massage, stoombad, bengkung belly binding én speciale empowering kraammaaltijden! Wij vinden een postpartumbehandeling een must voor iedere new mom!

We are modern mothers’midwives. Let us take care ofyou and your baby.

Bericht verzonden

Dankjewel!

Je hoort snel van ons.