Elle
Informatie

Veelgestelde
vragen

Veelgestelde vragen SOPH8675
Over ELLE
Wat gebeurt er wanneer ik mij aanmeld?

Vanaf het moment dat je jezelf bij ons aanmeldt gaat de rest eigenlijk vanzelf. We plannen een eerste afspraak bij je in bij de locatie in jouw zorggebied. De eerste afspraak is een vroege echo (tussen 6-8 weken) en een intake waarbij we jouw situatie en gezondheid uitvragen, we je veel belangrijke eerste informatie geven.

Hoe weet ik bij welke locatie ik moet zijn?

Je kan de postcodecheck doen of simpel ons bellen. Dan kijken we samen wat het beste past.

Extra Care, wat houdt dat nou eigenlijk in?

Je krijgt kosteloos, meer verloskundige zorg, treats en TLC. We houden van verwennen. We houden van persoonlijk. Ook kan je een zorgpakket aanschaffen waarbij je je zorg een maximale upgrade geeft.

Wanneer zien we elkaar precies?

We zien elkaar gedurende de hele zwangerschap, we richten hier een zorgpad in die past bij jouw situatie. Ook begeleiden we je bevalling en net zo belangrijk de kraamtijd tot 6 weken na de bevalling.

Verloskundige zorg
Wat moet ik doen als ik me ergens zorgen om maak?

Onze gouden regel is: een mom (to be) die zich zorgen maakt, moet ons bellen! In een spoedsituatie bel je direct je verloskundige, voor meer algemene situaties zitten onze assistentes altijd voor je klaar. We zijn er voor je 24/7.

Neem contact op

Hoe zit het met supplementen tijdens de zwangerschap?

In het eerste trimester adviseren we iedere zwangere foliumzuur te gebruiken, bij voorkeur al voordat je zwanger bent. Tijdens de zwangerschap adviseren we een zwangerschapsmultivitamine. Hierin zitten grote verschillen tussen merken, vraag ons om advies! We zullen in het begin van de zwangerschap meerdere waardes bepalen middels een bloedafname (o.a. ijzer, vitamine D) en zo kijken of je eventuele tekorten hebt die je aan kunt vullen.

Wie is er bij tijdens mijn bevalling?

Eén van jouw eigen verloskundigen uit je team zal de bevalling begeleiden. Ook zal er een kraamverzorgster assisteren.

Bekijk team

Hoeveel afspraken krijg ik?

We kijken naar jouw situatie en stemmen de zorg en het aantal afspraken hierop af. Wij vinden het belangrijk dat je weet: je mag zo vaak komen als je nodig hebt. Zeker in het begin is het vaak nog spannend: bel ons dan kom je even naar het hartje luisteren van je kleintje.

Lees wat je kan verwachten

Extra Care
Moet ik betalen voor Extra Care?

Onze extra zorg krijg je van ons. Wij vinden dat de huidige verloskundige zorg in Nederland steeds meer gaat om alleen medische controles. Niet bij ELLE! Uiteraard krijg je de beste medische zorg, maar we kijken vooral ook naar wat jij nodig hebt. Zonder prijskaartje.

Meer over Extra Care

Wat zijn die Extra’s dan?

Denk aan onbeperkte en extra lange afspraken, persoonlijke gifts, de nieuwste technologie, en vierde trimester zorg. Allemaal gericht op 1 groot doel: persoonlijk zorg voor jullie als aanstaande ouders.

Meer over Extra Care

Ik lees iets over zorgpakketten, hoe zit dit?

Naast onze Extra Care kan je hierboven op een zorgpakket afnemen. Met een zorgpakket haal je het maximale uit je zwangerschap. Deze worden niet vergoed door je zorgverzekeraar en betaal je wel zelf. Met een zorgpakket krijg je extra echo’s, giftboxen en vouchers die je naar eigen wens kunt uitgeven (van zwangerschapsmassage, draagdoekconsult, zwangerschapsfotografie tot babyspa).

Meer over ELLE zorgpakketten

Ik wil een zorgpakket, hoe regel ik dit?

Laat het ons weten tijdens een afspraak of bel even met onze assistenten. Dan beginnen wij met plannen en zetten de eerste giftbox voor je klaar.

Overig
Kan ik ook alleen een kennismakingsgesprek inplannen?

Tuurlijk! Als het gaat om de keuze van je verloskundige is het het allerbelangrijkste dat je er een goed gevoel bij hebt. Kom langs, stel je vragen en leer ons kennen!

Neem contact op

Hebben jullie ook aandacht voor mijn partner?

Bij ELLE kijken we niet alleen naar mama en baby. Jullie worden samen ouders! We betrekken je partner volledig bij onze zorg en kunnen zelfs adviseren in een cursus voor alleen jouw partner.

Kan ik een extra echo plannen?

Je krijgt in je zwangerschap meerdere echo’s. Afhankelijk van jouw echo-wens (medisch of een pret-echo) kijken we naar wat passend is en kunnen we dit altijd voor je inplannen. Neem vrienden of familie mee!

Extra echo plannen

Ik heb een medische indicatie, doen jullie aan shared care?

Wanneer jouw zwangerschap in het ziekenhuis wordt begeleid kunnen wij ook een rol spelen in de verloskundige zorg. We hebben meer tijd voor jullie persoonlijke vragen en opvolging. Ook heb je in je kraamweek een verloskundige nodig die zodra jullie naar huis mogen, de zorg van het ziekenhuis overneemt. Hier komen wij in beeld!

Meld je aan

Tessa
OP ZOEK NAAR MEER INFORMATIE? JE KAN ONS ALTIJD BELLEN OF MAILEN.