Elle
Kinderwens 9 U5 A4641web

Helaas komt het regelmatig voor dat vrouwen een miskraam krijgen, 1 op de 10 zwangerschappen eindigt in een miskraam. Als je een miskraam krijgt is dat een emotionele periode.

De eerste tekenen van een miskraam kunnen vaginaal bloedverlies en/of buikpijn zijn. Belangrijk om te weten is dat vaginaal bloedverlies in de zwangerschap normaal kan zijn. Dus niet iedereen die vaginaal bloedverlies heeft, krijgt een miskraam. Ongeveer de helft van de vrouwen met vaginaal bloedverlies in de eerste 3 maanden krijgt een miskraam.

Met behulp van echoscopisch onderzoek kunnen we vanaf een week of 7-8 zwangerschapsduur goed zien of het hartje klopt. Bij een kloppend hartje is de kans op een miskraam zeer klein, maar niet uitgesloten. Een lege vruchtzak of een niet-levend embryo kunnen we met echoscopie ook betrouwbaar zien. Bedenk dat een echoscopisch onderzoek niets verandert aan de uitkomst van de zwangerschap.

Je kunt een miskraam niet voorkomen, medicijnen of maatregelen zoals stoppen met werken en/of bedrust zijn zinloos. De oorzaak van een vroege miskraam is bijna altijd een aanlegstoornis. Het vruchtje is niet in orde en de natuur vindt als het ware een logische oplossing: het vruchtje groeit niet verder en het lichaam stoot het af.

Een eerste miskraam is geen reden voor nader onderzoek. Verder onderzoek adviseren artsen pas na meerdere miskramen. Ook dan levert het bij het overgrote deel van de vrouwen bijna nooit een duidelijke verklaring voor de miskramen op.

Begeleiding
Voor begeleiding bij een miskraam zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.

Lees
meer
over
Pexels cottonbro studio 5722886
Zwanger worden
Wat is Extra Care EURL2608web
Zwangerschap
Girl with orange
Prenatale screening SEO (13 weken)
Elle Echo Top
Prenatale screening SEO (20 weken)
Prenatale screening
Zwangerschapsklachten
Elle checkups
Zwangerschapscontroles
Elle kinkhoest
Kinkhoestvaccinatie
Bevalling
Geboorteplan
Zorgpakket SOPH8771
Prenatale screening / NIPT
Sweet
Voeding
Elle roken
Roken
ELLE Alcohol
Alcohol
Over ELLE EURL8860web
Erkenning en ouderlijk gezag
App Bottom
Werk tijdens zwangerschap
ELLE Cursus postpartum EURL8397web
Partner
Weekoverzicht SOPH9298web
De uitgerekende datum
Extra Services 5853660
Moeders voor moeders
Elle bloedonderzoek
Bloedonderzoek
Liane
Voor begeleiding bij een miskraam zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.